HEM KÖPA VALP OMVÅRDNAD TRÄNING AVEL INNEHÅLL SKRIVERIER
Köpa valp

Är du intresserad av att köpa valp? Då har du en rolig tid att se fram emot. För att ditt valpköp ska bli lyckat och för att du ska få en hund som passar dig, gäller det att vara väl förberedd.

Att köpa en valp är inte svårt, men att hitta rätt valp är inte enkelt om man är ny i en ras eller inte haft hund tidigare.

De flesta rasklubbar har egna rekommendationer för just sina raser. Precis som när man köper ett hus eller en tvättmaskin gäller det att ta reda på fakta om vad det är du köper. Var en medveten konsument, ta noga reda på vad som gäller för just din ras och köp aldrig en oregistrerad valp!

Fråga, fråga och fråga
Låt säga att du blivit intresserad av en ras för hur de ser ut och du kanske har träffat någon trevlig individ av den rasen och blivit intresserad. Försök då att ta reda på allt om hundrasen såsom rasens egenskaper, både de positiva och negativa, de finns hos alla raser. Fråga om rasens mentalitet och hälsa. Fråga om hur mycket aktivering och motion rasen behöver.

Försök att fråga om allt du kan komma på. När du köper din hund ska du förhoppningsvis leva med den i många år. Kontakta rasklubben och tala med valphänvisarna. Kontakta flera olika uppfödare, åk och träffa deras hundar. Besök även hundutställningar och prata med folk runt rasringen. Prata inte bara med uppfödare, försök även komma i kontakt med vanliga hundägare av den ras som du är intresserad av.

Det finns böcker som beskriver i stort sett alla raser och de kan ge en vink om vad som kan passa dig.

Texten uppdaterad.

Läs mer om

KÖPA VALP

Valpens utveckling

© hundmagasinet.com