HEM KÖPA VALP OMVÅRDNAD TRÄNING AVEL INNEHÅLL SKRIVERIER
Hundträning på TV

Det är bråda dagar för alla hundinstruktörer.

Fort ska det gå
På TV löses alla hundproblem snabbt. Att problem ska lösa sig snabbt ligger i tiden. Vi har ju så bråttom med allt som vi ska klara av. Arbete, barn, släkt och vänner och så en hund också. Det är klart att vi vill att hunden ska bli lydig fort, fort. Priset för den snabba effektiva inlärningen är det i regel hunden som får betala för.

Fråga efter meriter
Innan du anmäler dig till en kurs tag reda på vad instruktören har för utbildning och om han eller hon har själv har erfarenhet av din ras.

Oavsett om du går en kurs hos en brukshundklubb eller hos en privat instruktör och du instinktivt känner att du inte litar på instruktören så tag din valp/hund och gå därifrån. Låt inte en instruktör som du inte vet något om få demonstrera ledarskapsövningar på din hund. Be instruktören att visa på sin egen hund. Att överhuvud taget titta på instruktörens hund kan ge mycket. Är det en pigg, glad och lydig hund eller är det en tråkig och ointresserad hund.

Det finns många träningsmetoder och alla blir saliga på sin tro. Men det tar tid att träna fram en glad och lydig hund tro inte något annat. Ha inte så bråttom. Och vad gör det om det tar lite tid innan all lydnad sitter. Hellre en pigg och glad men lite olydig hund än en stukad lydig hund.

Läs mer

© hundmagasinet.com